vissling

                                                   (8)




skolan idag då. först på morgon så hade jag ju sovmorgon, mötte linda vid hästarna klockan halv nio. Asså hon är nog den segaste människa jag träffat! Närå, bara skoja lilla linda ;) men lite allvar.. iaf så kom vi på skolan och jag hade tyska. Vi hade läxa, vi skulle kunna veckodagarna men jag hade inte tränat något men jag kunde ändå visade det sej 8-) sedan var det håltimme då, jag var i uppehållsrummet med madde, viky och madicken och spelade tecken! Jag och vicky ägde madde och madicken STORT!  Man får ju poängkort, och madde och madicken hade fått 3 stcken poängkort, och jag och vicky resten av högen.. =) Sedan var det engelska, vi fick se nåt engelst progran som handlar om en kille som kom till england och ska spela fotboll och blir utslängd av misstag, hamnar ute på gatan utan pengar, kommer inte ihåg vad hotellet hette och han är helt vilse. Efter det så hade vi lunch , vi fick sluta 10 min tidigare så vi gick från lunchen ganska tidigt. Maten var; korv och potatiismos :) Sedan så var det typ en kvart tills vi börja, så jag karro och linda gick till Domus (konsum) och det var bara jag som hade pengar. Så jag köpte en glass, sandwich, också bjussa jag karro och linda på en chokladkaka. Dom vart helt överlyckliga! ;D Sedan gick vi till skolan igen då. Jag trodde vi började tjugo i men vi började fem över halv så jag kom 3 min försent. Men jag tror inte jag fick nån frånvaro :) Sedan efter svenskan så hade vi slöjd. Jag tänker inte skriva vad jag gör för linda kommer säkert läsa detta :) NANANANANANANA! lilla linda, nu vart du bra nyfiken! =)
aja, tjugo i tre skulle alla som hade anmält sej till spjutspetsen komma till aulan, så jag fick gå ifrån slöjden. Asså värsta kung, alla som hade anmält sej kom med! Så jag kom med då ;) + att bussen från skolan på fredag till nordic går 1010 så vi får sovmorgon!! =D Också får vi lunch där och kommer hem lite senare.. Men iaf inte så sent att jag missar w ;) Men det blir inget drakstaden.. Men jag måste dra nu, pappa är hemma nu och vi ska fara hem til dahlströms och äta middag. CHIAO! :)

SOMMAR <3 I LOVE!

solrosor. blå himmel. hav. värme. blommor. gräs. björkar. löv. sol. skateboard. cykel. midsommar. skolavslutning. glass. orientera. äventyr. roddbåt. karros sommarstuga. göteborg. myggor. knott. kortärmad. kortbyxor. regn. åska. blixtar. vattenkrig. fiska. tälta. bandsjön. grillat. middag ute. gatufesten. selånger marknad. skyttebana. skogen med lizzy.



sommar, kom jag väntar på dej

jag vill bara

skrika. sparka. prata. umgås. flyga. gå på lagga. sova. säga som det är!

Allt som man kan kan tänka på är inte sant. Det är sant.
Allt som man kan se är verkligt. Det är verkligt.
Allt som man kan höra är inte sant. Det är sant.
Allt som finns finns. Det finns.
Allt som har hänt, går inte att göra något åt. Ibland vill man spola tillbaka tiden och ändra på det man gjorde. Man kan liksom komma på i efterhand att det kanske inte var så smart, att man kunde kanske sagt något annat istället. Alla har någon gång ångrat vad dom gjort. Det har väl du, eller? En dag utan lycka är nog inte så kul. Synd om dom som har haft så.. Fast det har nog alla en gång i livet eller fler. Det är synd om alla. Alla borde trösta alla. Alla borde kunna tala ut hos vem som hellst. Men det går inte. Folk behöver lita på varandra. Men om alla skulle lita på varandra, så finns det inga hemligheter. Förutom dom som man har hos sig själv.

palla inte prata om det där något mer.

istället kan vi prata om dej. eller om mej! Okej, vi gör såhär, att nu svarar jag på frågot ur en kompisbok. Sedan ska jag skriva vad jag skrev för 3 år sedan! =) fast om det är pinsamma saker så hoppar jag över..


Jag heter: isabelle sophie kristina bergman
Jag brukar kallas: issa
Födelsedag: 6 november
Stjärntecken: skorpion
Hårfärg: blond
Ögonfärg: blå
Längd: 175
Syskon: har inga
Mina intressen: orientering, skytte, skidor, skateboard, vara m. kompisar, leka med hunden =D
Djur jag har/vill ha: jag har en hund!
Roligast i skolan: hm.. svår fråga för det mesta är ju tråkigt. men, tyska tror jag.
Tråkigast i skolan: so!
Jag är bra på: ingen aning, man ska väl inte skryta?
Jag vill bli bättre på: skytte, skateboard, snowboard, slalom, orientera
Jag blir glad av: kompisar
Jag blir ledsen av: blir inte så ofta ledsen. men skulle nog tro om jag bröt armen eller benet kanske?
Jag är stolt över: mitt bankomat kort
En annan person som jag skulle vilja vara: jag vill bara vara jag!
Om jag fick önska mej en sak så skulle jag önska mej: en bättre värld
Jag vill sluta: kommer inte på nåt :O
och börja: vet inte
Person jag skulle vilja ta med mej till en öde ö: asså jag skulle vilja ta med mej alla mina vänner, också kunde vi ha värsta beach festen där och ha hur kul som hellst! :)
Sak jag skulle ta med mej till en öde ö: jadu.. prylar som man kunde fixa festen med!
I framtiden vill jag jobba som : det har jag faktiskt ingen aning om
Jag skulle vilja uppfinna: tankeläsare
Om jag vann tio miljoner skulle jag: skänka pengar till dom fattiga länderna, ge pengar till mina vänner, typ köpa värsta lyxhuset, köpa merlo slott, hyra drakstaden med linda
Så här tror jag att mitt liv ser ut om tio år: Då är jag antagligen 23 år gammal, om jag inte har dött
Det pinsammaste jag gjort: kommer inte på något :)
Låt: många som är bra :)
Bok: måste nog vara eragon
Film: ingen aning faktiskt , kommer inte ihåg vad den hette. Men måste ju faktiskt säga att skräckisen som vi såg på mitt halloweenparty var väldigt bra för att vara en skräckfilm. Den heter Them.
Musikgrupp: vet inte
Artist: men hallå sluta prata om musik, jag är ju allätare!
Djur: min hund lizzy såklart
Maträtt: fiskbullar! <3
Godis: hm.. det där var svårt! men twix tror jag :)
Dryck: trocadero
Färg: blå
Spel: cs =D jag är ju helt klart bäst. som inte fattar ett dugg
Tv-progran: desperate houswives
Skådespelare: jhonny depp
Kläder: olika
Idrottslag: öö inte vet jag heller.
Land: sverige! <3
Sajt på nätet: min blogg, lindas blogg, lunarstorm .
Sport: orientering, skytte
Dagens datum : 071124

ja de var svaren =) nu ska ni få veta vad jag svarade för, om några dagar, exakt 3 år sedan.

Jag heter: Isabelle Bergman
Jag brukar kallas: Isa
Födelsedag: 6 november
Stjärntecken: skorpion
Hårfärg: ljusblond
Ögonfärg: blå
Längd: 1 m 54 cm
Syskon: -------------------
Mina intressen: skidor
Djur jag har/vill ha: jag vill ha en hund
Roligast i skolan: bild
Tråkigast i skolan: matte, svenska
Jag är bra på: skriva, läsa, åka skidor
Jag vill bli bättre på: matte
Jag blir glad av: om jag fick en hund
Jag blir ledsen av: om jag gör illa mej lite
Jag är stolt över: min skiddräkt
En annan person som jag skulle vilja vara: karolina klüft
Om jag fick önska mej en sak så skulle jag önska mej: en livs levande hund
Jag vill sluta: allergisk mot häst
och börja: rida   (inte för att jag vill det nu då men)
Person jag skulle vilja ta med mej till en öde ö: Hanna f, susanna, johanna
Sak jag skulle ta med mej till en öde ö: hund, mitt hus, mat
I framtiden vill jag jobba som : fröken
Jag skulle vilja uppfinna: hundmaskin
Om jag vann tio miljoner skulle jag: köpa hund, leksaker, åka på resa
Så här tror jag att mitt liv ser ut om tio år: lång, heter isabelle
Det pinsammaste jag gjort: vet ej
Låt: I love rock'n'roll
Bok: kalle anka
Film: Tsatsiki
Musikgrupp: Bubbles
Artist: Britney spears
Djur: hund
Maträtt: pizza
Godis: dumle
Dryck: trockadero
Färg: turkos
Spel: spingo
Tv-progran: Hous Mouse 
Skådespelare: -----
Kläder: byxor, långärmad
Idrottslag: Timrå
Land: Sverige
Sajt på nätet: Disney
Sport: skidor, slalom
Dagens datum : 031129

skönt med helg!

fast, den går så himlaa fort! I fredags var det ju skola. Och idrottshögstadiet, drakstaden. Men när vi hade haft lunch, så mådde linda dåligt och hon stannade på skolan på bilden med karro istället för att följa med på drakstaden. Så då for jag iväg med johanna b. Hon fick betala bussresan åt mej, för jag hade glömt busskortet.. iaf så var bussen visst lite försenad, så precis när vi kom in till navet så for 3an, bussen som vi skulle åka med in till drakstaden. Så alla drakstadenbarn fick gå dit ;) så var vi där nån timme, och sedan åkte vi hem vid tre. Jag var ända hemma i huset klockan fyra typ, och då var jeffen här =) sedan så kom emma, och då åt vi middag. Efter det så tog emma med sej jeffen hem till sej.
Efter någon timme så stack jag hem till linda =) Vi kollade på epic moviee! haha den var kul =P sedan sjöng vi singstaar och som alltid vann linda stort över mej.. x) vid klockan tio var jag tvungen att gå hem, men linda och zurprise följde mej en bit. När jag kom hem så fikade jag, och sedan gick jag och la mej.
Nästa dag-- lördag.
hade ställt väckarklockan på halvåtta, så jag var ju tvungen att kliva upp då också. Mamma hade gjort gröt och jag bytte om och packade färdigt min väska. Vid halv nio kom johannas morfar och hämtade mej, och sedan hämtade han johanna och vi for upp på timrå sok. Det var en föreningsledarträff. Först var det samling i typ 5 min, sedan skulle alla ungdomar ut och träna. Först var det uppvärmning, vi skulle göra nån himla kul lek som kallades för fisknätet. Först skulle alla springa runt på ett led i snön, så det vart spår som ett fisknät. Sedan var det två stycken som jagade, och man fick bara springa där det var upptrampat. och blablabla.. Sedan så joggade vi iväg till en slinga, men min dumma astma tvingade mej att gå in och duscha.. och då följde johanna med också. Sedan var det fika, och efter det skulle Erik prata.. det var tråkigt, det tyckte nog många.. Sedan skulle vi äta lunch, och gå på frågeslinga. Efter det skulle han babbla igen. Och efter det skulle han bara babbla med ungdomarna, och då fick vi se på kartor, och filmer hur svenskor hade sprungit på världstävlingar. det var faktiskt intressant =) Sedan skulle han babbla för dom vuxna också och sedan var det slut! Och då var klockan typ kvart över fyra. När jag kom hem så bytte jag om, åt lite fil och sedan for jag och mamma till marcus och cicci. För cicci hade öppethus för hon fyller snart 30 år. Det var lite långtråkigt , men kul ändå :P hah. sedan när vi kom hem var klockan typ tio, och då fikade jag och gick och la mej.
idag sov jag till kvart i elva, och då fikade jag och sedan har jag inte gjort så mkt. Bara gått runt i huset typ. ELLER JOOO! pappa och jag har aktiverat mitt bankkort nu :D så nu funkar det =)
Men ska väl försöka hitta på nåt :D

hejdå hare bra!! =D

en träning utan att träna

somsagt, jag ska på träningen snart, skidor. Men jag ska inte träna, utan jag ska vara stugvärd med mamma. Jag har ju slutat med skidor.. astma. iaf så kommer jag träffa katta då =) och dom har gjort upp spår också! det trodde jag inte att det gick redan. Men dom är säkert inge bra. Också är det skitmånga som har slutat.. tråkigt tycker jag. + att katta ska sluta i orientering! =| det vill jag inteeee! =( men hon tycker det har blivit tråkigt..

förresten, kolla på hela den här filmen ; http://www.youtube.com/watch?v=Ubn-zkURLe8&feature=related


asså jag fattar inte

varför folk snackar skit? Det finns väl roligare saker att prata om? Som får en på gott humör? dom som snackar skit är så himla sämst! tro inte att det ni säger kommer ingen annan höra, nån gång kommer det fram. hallå, alla skulle ju må bättre av att man inte pratar så. fattar ni inte? tänk till då. du skulle må bättre av det. "tänk om det fanns en karamell, som gjorde alla snäll. Och om man tar en bit, så slutar man snacka skit" så stog det på tavlan en gång på so:n, jag tror det måste ha varit en elev som har skrivit det. hallå, jag fattar inte vad det är för ställe vi lever i.



och jag älskar snön. skulle aldrig snacka skit om den. eller jo kanske, om jag blive kall pga snö, typ annat som snön har fått mej må dåligt? Då kan man säga typ; palla snööö! det är så kallt och man blir blööt.
Ja, hur ska man förklara det då? om man har blivit kall och blöt. Man snackar ju skit om snön då! Det går liksom inte att komma undan! Tänk, om du vore snö, och alla pratade illa om dej. Hur skulle du må då? Du är ju liksom tvungen att komma, så fort det blir minusgrader. Regelbundet, liksom! men då, när du måste komma tillslut, så börjar alla prata illa om dej. Vissa kanske inte gör det, men ändå. Hur skulle du känna då? Och du kan inte komma undan? Att du måste stå ut med att vara där och vissa pratar illa om dej och du bara får ligga ner på backen och titta på? äsch, vad babblar jag om..
bajs

jag har nåt prov/test på tekniken imorgon. Svårt är det, för man vet knappt vad man ska träna in i skallen. Också har man ett helt häfte, så man får liksom träna in allt som står i det.
även att jag har äte jättemycket godisar idag. Måste sluta med det på vardagar.. innan jag får hål i tänderna menar jag. Men det kanske jag redan har..
iallafall så tror jag att jag ska gå och fika något nu och sätta mej vid teven. Får väl se hur det går på tekniken imorgon.. lycka till, till mej själv, hejdå!

tänk aldrig på yxmördare när du går genom mörka skogar :O

det gjorde jag när jag gick hem från Linda. läskigt! Jag var lixom mitt inne i en story om när jag sprang åsså lixom, planera jag vart jag skulle springa och allting! och sedan så var jag ju inne i den mörka skogen, det var läskigt! :|
aja. på lunchen idag gick jag på badhuset med linda, elin och ellen och åt strips! :) sedan så var det lektioner igen. När jag kom hem så fikade jag, sedan kom ellenor. Jag tog ner min snowracer och ett par gamla skidor, åsså börja vi skrúva =D vi ska bygga värsta långtradarn som vi ska åka med nerför skönviksbacken =) sedan så åt vi, och efter det så skjutsade vi hem henne och jag for på skytte. när jag kom hem så ringde jag linda. =) Då skulle hon duscha, sedan ringde hon upp och då kom jag till henne. Vi fikade på hennes rum, och jag fick höra när hon spelade munspel =D =D värsta ballt linda ;) du kommer ju bli folkdansmusiker :) åsså kan jag stå bredvid och spela elgitarr =) kommer passa bra de! också satt vi vid datorn litegranna, och spelade kort. Sedan gick jag hemåt. Det var ju då som jag skulle gå genom skogen och jag tänkte på yxmördare :O jag har redan berättat det.. Sedan kom jag hem då och nu vill jag inte blogga mera så HEJDÅ =D

hellue

hej mina dagar sen jag skrev sist har varit jättekul =) även att jag är stenrik sen jag fyllde år nudå.
igår så var jag ju på drakstaden. Några veckor sen sist då. Nu har dom ju byggt om där, så det är inte lika bra nu. Mest gjort för bmx! :O Jag tycker det var bättre förut.. Sedan så tog jag bussen till navet, och därifrån dog jag bussen till birsta. Där mötte jag mamma, och vi gick och köpte present åt ellen. Också köpte jag en tröja på bikbok och ett linne på cubus. Sedan så gick vi till Ikea, och där köpte vi en jättestor gosig kudde som jag har på min säng! =D Efter det så gick vi tillbaka till birsta city igen, på mcdonalds. När jag satt och åt så ringde linda, och hon undrade om jag ville vara med henne och matte. Men jag kunde inte då, men när jag kom hem så. Så då åt mamma och jag klart och åkte hem. Men mamma for direkt iväg igen, för hon skulle på nåt möte. Jag hann bädda sängen och ge hunden mat, innan linda och matte kom. Då frös dom så mycket så då kom dom in. Linda slog visst på datorn, utan att jag märkte det. också hade linda och matte ett slagsmål, och jag filmade.. HAHAHHAHHAHA vad rolig matte var på ett ställe! =D=D linda satt och spelade det om och om igen flera ggr  hahha. sen stack dom hem. och sedan så fikade jag tror jag, åsså sov jag nog.
idag så har det varit skola igen då. så här har mitt schema sett ut; No, No, Svenska, Lunch, Matte, Tyska Matte. På mattelektionerna fick vi ha en annan lärare som hette pernilla, för bertil var på skolbion med alla killarna på hela skolan! allstå, det var killfritt på skolan efter 12. På tyskan, så var vi 5 stycken tjejer. Vi lekte nån lek =D hah , åsså nån annan sorts lek när man skulle skriva och uttala siffrorna 0-20 på tyska. Sedan så såg vi klart på filmen.
När jag kom hem så fikade jag. Sedan så gjorde jag väl nå mer, satt vid datorn, bädda sängen. Sedan åt mamma och jag middag, och efter det for vi hem till ellen. Av oss fick hon presentkort på cubus. vi åt tårta och fikade, och efter det så lekte jag med Jeff hela tiden. Sedan så for vi hem. men ska gå nu,

hejdå =)

FYLLER ÅR IDAAAG!!!!!

jag fyller år idag visste du det? =D  DET ÄR kuL ! =D =D =D =D =D =D =D GAAAAH NU ÄR JAG RIIIIIK =) du ska bara veta :) iaf så här har min födelsedag sett ut hittills ;)  ;

hade sovmorgon till klockan 7.30, när mamma och pappa kom och sjöng för mej (tyvärr kan inte min hund lizzy sjunga men hon kom iaf och skulle leka med mej med sin leksak). och då fick jag presenteeer!! :D PENGAR PENGAR PENGAR =D kanske man inte ska skriva det i bloggen? :O men jag gör det ändå ;) måste bara få säga det  :) och sedan skulle jag kliva upp då. Mamma hade gjort iordning fika, så då fikade vi. Sedan så gjorde jag mej klar för skolan också gick jag och mötte linda vid hästarna. Då gick vi som vanligt till skolan (vi har faktist aldrig skippat den) och då skulle jag på nån elevskyddsombudsgrej. Vi skulle sammanställa svaren som alla sjuor hade svarat på i nåt himla häfte. Det var jobbigt! vi var fyra stycken.. aja, sedan var vi klar och min tyska lektion hade inte slutat än, så då gick jag dit. då berättade nån för ingela att jag fyllde år, så då sjöng alla för mej. (a) sedan så slutade vi, och jag började gå hem. fast först gick jag in på lidl och köpte en chokladkaka (: sedan så fortsatte jag hemåt. nu när jag har varit hemma en timme snart, så har jag städat och lyssnat på musik. Och senare kommer det ju gäster! ska väl fortsätta städa nu.. fast ja tycker det är rätt klart så måste jag fortsätta.. ni får gärna slå en pling =D

hejdå gott folk =)

halloween + vänner <3

GRATTIS JOHANNA I EFTER SKOTT!!! <3<3<3 3 november :) 

iaf så hade jag halloweenparty igår! :D dom som kom var; madde,moa,totta,linda,karro,sussa och hanna =) asså shit vad kul vi hade! =D dom kom klockan sex, och då så öppnade jag paketen först. Sedan så åt vi tacos, och dryga på lite ;) efter det , så gick vi upp i skogen på en frågeslinga! =) (jag hade satt upp frågorna på dagen). Först vare vissa som var skiträdd och inte ville gå upp dit, men dom gjorde det ändå. Jag hade satt reflexer vid varje fråga för att dom skulle se frågorna. Asså, dom hade ficklampor med sej. Så vi gick den där slingan, och tottas spindelnät fastnade överallt :D haha. Men när vi var färdig och kom ut på gatan igen, så kom jag på att jag måste ta in frågorna för att veta rätta svaren. Så då gick jag och linda upp i skogen igen och hämtade dom, och dom andra gick ner till mitt hus. När vi var färdig, och gick hem, så hade dom andra gömt sej för oss. hah, gissa vad vi gjorde dårå? =D såklart, så gick vi in och låste ut dom ;D haha åsså börja vi dunka crazy frog på högsta volymen =D=D=D hhahaha och hade värsta partyt! och dom andra stackarna fick inte komma in ! :D haha. Men tillslut så släppte vi in dom.. Och då börja vi dunka skräckmusik istället ;) Men iaf så hjälpte linda mej att duka fram tallrikar och bestick till tårtan, medans jag rättade svaren till frågesporten (förlåt linda att jag inte hann säga tack för hjälpen men jag hoppas du läser detta). iaf så hade karro,sussa,hanna och moa 4/5 poäng. så då vart det utslagsfrågor. haha dom vart ganska bra =) iaf så fick karro 4/4 poäng då, och vann helt enkelt. Hon vann en marabou daim! <3 lyylllooo. fast jag kunde inte vinna men ändå. Också delade jag ut lappar till alla där dom skulle rösta på vem som hade bästa utklädnad. Då vann karro också. Så hon fick en 70% chokladkaka ocksåå! då vart dom andra ganska avundsjuk.
aja. sen kom hannas mamma och skulle hämta hanna, för hon var tvungen att åka hem tidigt för att hon skulle tävla idag. När hon hade åkt så gick vi andra på Bus eller Godis! =D kuligtkuligt! =) vi gick till några stycken.. åsså var det en gubbe som öppnade dörren litegrann, och vi ba; BUS ELLE GODIS? åsså sa han; Nej. och då stängde han dörren och låste :O då kastade linda iväg hundbenet på andra sidan tomten.
Sedan så gick vi hem till mej igen, och alla satt sej i soffan, och jag hällde upp godiset i en skål. Och, då.... :|  startade vi skräckfilmen!!! :| :| NI MÅSTE SE DEN!!! MEN GLÖM INTE ATT LÅSA DÖRREN INNAAAANN!!!!! DEN HETER THEM!!!
du måste bara se den :| asså den var skitläskig från början! asså jag vågar itne berätta vad den handlar om.. ni måste se den iallafall. aja , linda såg kanske en kvart, sedan gömde hon sej under sin jacka och lyssnade på mp3. Och moa och madde höll på med mobilerna hela tiden, jag tror inte ´dom såg nånting. Jag lyssnade på mp3 och såg på filmen och sjöng samtidigt, det kändes bättre tyckte jag. asså tillochmed susanna tyckte den var läskig! :| hon som tycker att typ inget är läskigt!!! hon och totta tittade typ hela tiden tror jag. asså gud vad alla skrek ibland! spc från början när det kom nåt skit på fönstret OCH NÄR DET SATT NÅGON BAKOM HENNE I BILEN OCH STRÖÖP HENNE!! asså då skrek vi! men se filmen!
aja. sen var filmen slut och om typ 20 min skulle dom åka hem. så då lekte vi lite Pelle, haha det är en lek som totta och sussa har lärt oss. Sedan så kom allas föräldrar och hämtade dom. jag tror alla var skittrött iaf. jag var det! men innan jag gick och borstade tänderna så kolla jag igenom mina presenter =) ska jag säga vad jag fick? aa det gör jag. jag fick ; boken Den Äldste, halsband, godispengar, tavla av linda, presentkort på six, halsband, armband, nagellack, mugg med marilyn (vet inte hur hon stavas) på, typ nån mobl/mp3 väska,  2 deadem. =)

Det var iallafall skitakul igår, och ja älskar er alla =) ha en bra dag, hejdå! =D


hejhopp

sitter och chattar med linda :O

men inte nu längre.. asså gud vad man kan roa sej med små löjliga saker ibland; tex. vi satt och skrev varandras namn med smajlisar på msn. även att det tog kanske en kvart för mej att skriva linda =D hahah. men vi ska på w ikväll :) då ska vi se film.. undra vilken?
iaf så loggade hon in nu igen. haha.
men ska dra nu hejdå

tomt i min skalle!!!

ajuste, ni läste rätt! En tomt till salu i min skalle, säljes av tomten själv som har tomt i sitt julklapplager. =( Så istället för att ge julklappar, måste han sälja en tomt, E! DET FINNS EN BEDRAGARE! Det är någon som ger ut sej för att vara tomten! Och, därför, så får inte riktiga tomten till några julklappar för han får inte för polisen! För polisen kan ju inte veta vilken tomte som är äkta vara; alltså, polisen kan inte veta vem som vill sälja tomten i min skalle!'

nu fick ni nåt att klura på..